Regele Charles al III-lea și regina consoartă Camilla au fost întâmpinați, marţi, cu huiduieli în timpul unei vizite oficiale în orașul Colchester din estul Angliei.

Regele Charles al III-lea și regina consoartă CamillaFoto: Arthur Edwards/Pool / Shutterstock Editorial / Profimedia

Cuplul regal a făcut vizita în comitatul Essex pentru a celebra statutul de oraş, un titlu onorific, acordat cu ocazia Jubileului de Platină al reginei Elizabeth II în 2022.

În mulţimea care îi aştepta în faţa castelului Colchester, câţiva protestatari anti-monarhie au strigat când Charles şi Camilla au coborât din maşină: „Vorbeşte cu cei care te critică, Charles”, în timp ce alţii au venit cu pancarte pe care au scris: „Nu e regele meu”, potrivit Sky News, citat de news.ro.

„De ce ne risipeşti banii?”, s-a strigat din mulţime. „Nu crezi în democraţie, Charles?”.

Cei doi i-au salutat pe cei prezenţi, fără să acorde atenţie protestatarilor.

După cum subliniază BBC, Charles şi Camilla s-au întâlnit cu reprezentanţii mai multor asociaţii locale în timpul vizitei lor la castel.

Monarhul a dezvăluit numele noului animal de la Grădina Zoologică din Colchester, un rinocer pe nume Dara.

Când au plecat, au fost din nou huiduiţi în timp ce alţii au cântat „God Save The King”.

Charles al III-lea nu se bucură de aceeaşi popularitate ca mama sa, regina Elizabeth a II-a care a domnit în Regatul Unit până la moartea ei, pe 8 septembrie, la vârsta de 96 de ani.

De la preluarea mandatului, noul rege a fost întâmpinat cu ostilitate, un protestatar aruncând cu ouă în timpul unei vizite.