Doi dintre cei patru americani răpiți vineri de bărbați înarmați după ce au intrat cu mașina în nord-estul Mexicului au fost găsiți morți, iar cei doi supraviețuitori s-au întors în Statele Unite, au anunțat marți oficiali americani și mexicani, potrivit Reuters.

MexicFoto: Pedro Pardo / AFP / Profimedia Images

Supraviețuitorii și cele două cadavre au fost descoperite de forțele de securitate mexicane marți dimineață într-o cabană din lemn la sud-est de orașul de frontieră Matamoros, a declarat Americo Villarreal, guvernatorul din Tamaulipas, statul în care cei patru au trecut din Texas.

Autoritățile investighează în continuare modul în care au murit cei doi americani, iar un oficial mexican a declarat că cea mai probabilă explicație pentru răpirea grupului este că aceștia au fost confundați cu altcineva.

Unul dintre cei doi americani supraviețuitori a suferit o rană prin împușcare la picior care nu i-a pus viața în pericol. Al doilea supraviețuitor este o femeie. Ea nu a fost rănită, a declarat Villarreal într-o conferință de presă.

O femeie mexicană, în vârstă de 33 de ani, a murit, de asemenea, în timpul răpirii, aparent din cauza unui glonț rătăcit, a spus el.

Un bărbat de 24 de ani care îi păzea la cabană a fost arestat la fața locului. Înainte de a fi găsiți, cei patru au fost mutați în mai multe locații din zonă, inclusiv într-o clinică locală, în încercarea de a pierde forțele de ordine de pe urmele lor, a declarat Villarreal.

„Ne pare foarte rău că acest lucru s-a întâmplat în țara noastră și transmitem condoleanțe familiilor victimelor, prietenilor lor, poporului din Statele Unite”, a declarat președintele Andres Manuel Lopez Obrador într-o conferință de presă anterioară.

Oficialii mexicani s-au angajat să colaboreze cu SUA pentru a-i găsi pe făptași, dar răpirile au pus un reflector dur asupra preocupărilor legate de violența bandelor din Mexic și au stârnit reacții furioase din partea unor politicieni americani care au criticat eforturile mexicane de combatere a criminalității.

Cei patru americani se aflau într-un minivan alb când au intrat vineri în Matamoros. Bărbați înarmați au tras în ei la scurt timp după aceea și apoi i-au forțat să urce într-un alt vehicul, au declarat oficialii.

O înregistrare video care circulă pe rețelele de socializare și care ar fi fost realizată în timpul răpirii arată o femeie care este condusă spre o camionetă albă de un grup de bărbați cu veste antiglonț și arme. Ea a fost forțată să urce în spate înainte ca bărbații să tragă înăuntru două siluete întinse.