Directorul Agenției Naționale de Securitate a SUA, Paul Nakasone, și-a exprimat marți, în timpul unei mărturii în Congres, îngrijorarea cu privire la colectarea de date de către aplicația video TikTok, deținută de chinezi, și la potențialul de a facilita operațiuni de influență la scară largă, potrivit Reuters.

Logo TikTokFoto: Vlad Barza / HotNews.ro

Întrebat de senatorul republican Tommy Tuberville despre orice îngrijorare pe care o are cu privire la influența TikTok asupra copiilor americani, Nakasone a declarat în cadrul unei audieri a Comisiei pentru servicii armate a Senatului: „TikTok mă îngrijorează din mai multe motive diferite”.

Nakasone a spus că printre preocupările sale se numără „datele pe care le au”.

„În al doilea rând, este algoritmul și controlul asupra celor care dețin algoritmul”, a adăugat Nakasone.

Nakasone și-a încheiat comentariile afirmând că platforma TikTok ar putea permite operațiuni de influență de amploare și susține că preocuparea sa nu este doar faptul că TikTok poate influența utilizatorii în mod proactiv, ci și capacitatea sa de a „opri mesajul” și a remarcat numărul mare de utilizatori.

Aplicația este folosită de peste 100 de milioane de americani.

NSA, parte a Departamentului Apărării, este agenția responsabilă de serviciile de informații și securitate criptografică și de comunicații din SUA.