Peste o sută de minori neînsoțiți au fost descoperiți în estul Mexicului printre 343 de migranți înghesuiți în remorca unui camion, a anunțat luni guvernul mexican, citat de AFP.

Migranți la granița Mexic-SUAFoto: Fernando Llano / AP / Profimedia

Printre migranți, din Guatelama, Honduras, El Salvador și Ecuador, se aflau câteva familii, dar și „103 minori neînsoțiți, majoritatea din Guatemala”, a precizat într-un comunicat Institutul Național de Migrație (INM).

Migranții au fost descoperiți duminică seară pe o șosea din statul Veracruz. Șoferul era absent.

Ei „purtau brățări colorate ca mijloc de identificare”, se arată în comunicatul INM. Aceste brățări sunt de obicei distribuite de contrabandiștii care transportă migranți la granița cu Statele Unite.

Remorca avea o podea dublă. Au fost instalate ventilatoare și au fost create guri de aerisire în acoperiș, a precizat INM.

Minorii și familiile au fost preluați de structurile de asistență socială ale statului Veracruz, în timp ce adulții vor trebui să își definească statutul de migrant cu autoritățile.

Joia trecută, INM a anunțat descoperirea în statul Puebla, în centrul țării, a 136 de migranți de diferite naționalități care călătoreau într-un camion neventilat. Printre aceștia, zece minori călătoreau singuri.

Mii de migranți, care fug de sărăcie, traversează Mexicul în fiecare an din America Centrală și de Sud în speranța de a ajunge în Statele Unite.