Cancelarul Olaf Scholz le-a cerut germanilor să aibă încredere în modernizarea societății și economiei țării, înainte de o reuniune de două zile a cabinetului care va aborda subiecte precum politica climatică, războiul din Ucraina și digitalizarea, transmite Reuters.

Olaf ScholzFoto: Bernd Von Jutrczenka / AFP / Profimedia Images

„Vom vorbi despre cum o societate care are atât de multe pe agenda sa poate deveni și rămâne încrezătoare, deoarece fundamentul pentru a face orice este să crezi că ești capabil de asta", a declarat Scholz reporterilor duminică în fața castelului Meseberg, lângă Berlin.

El a spus că printre subiectele care se vor discuta se numără investițiile companiilor siderurgice și chimice pentru a trece la tehnologie prietenoasă cu mediul și oportunitățile oferite de inteligența artificială (AI).

„Germania va fi țara care își va moderniza economia cu o viteză mare, în așa fel încât să poată funcționa fără emisii de carbon și va fi o țară exportatoare de succes la nivel mondial, cu locuri de muncă bine plătite", a spus el.

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, care a sosit și ea duminică la Berlin pentru discuții cu cabinetul, este „un bun prieten al guvernului german" și va discuta despre cum să creeze o „Europă sigură pe sine din punct de vedere geopolitic", a adăugat Scholz.