Principalul democrat din Comisia pentru afaceri externe a Camerei Reprezentanților a declarat marți că se opune unui proiect de lege republican care i-ar da președintelui Joe Biden puterea de a interzice aplicația de socializare TikTok, deținută de chinezi, precum și alte aplicații, potrivit Reuters.

TikTokFoto: Boumenjapet | Dreamstime.com

Comisia a deschis marți dezbaterea asupra măsurii pe care președintele republican al comisiei, Michael McCaul, a cerut-o pentru a acorda administrației noi puteri pentru a interzice aplicația deținută de ByteDance, care este folosită de peste 100 de milioane de americani. Se așteaptă ca această comisie să voteze asupra măsurii în cursul zilei de marți.

"Mulți americani nu își dau seama că unul dintre cele mai mari eforturi de supraveghere din partea (Chinei) a fost colectarea silențioasă a datelor personale din buzunarele lor", a declarat McCaul, referindu-se la TikTok.

Reprezentantul Gregory Meeks a declarat că se opune cu fermitate legislației, afirmând că aceasta ar "dăuna alianțelor noastre din întreaga lume, ar aduce mai multe companii în sfera Chinei, ar distruge locuri de muncă aici, în Statele Unite, și ar submina valorile americane de bază ale libertății de exprimare și ale liberei întreprinderi".

O interdicție ar trebui să fie adoptată de întreaga Cameră și de Senat înainte ca președintele să o poată semna ca lege. (foto: Dreamstime)