Preşedintele rus Vladimir Putin nu a spus până acum dacă va candida din nou la alegerile prezidenţiale programate pentru 2024, potrivit purtătorului de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, informează dpa.

Vladimir PutinFoto: Sergey Guneev / AP / Profimedia

Preşedintele Putin nu este preocupat de campanie deoarece în prezent era foarte ocupat, a afirmat Peskov pentru cotidianul moscovit Izvestia în declaraţii date publicităţii marţi, scrie Agerpres.

„Încă nu l-am auzit să spună dacă va candida sau nu. Asta înseamnă că este încă prematur”, a spus purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Preşedintele Putin, care a ordonat invadarea Ucrainei în februarie anul trecut, a ocupat funcţia de preşedinte din 2000 până în 2008 şi din 2012 până în prezent.

În urma unui amendament adus Constituţiei, lui Vladimir Putin i se va permite în mod legal să candideze din nou la preşedinţie anul viitor.

În trecut, Vladimir Putin şi-a anunţat candidatura destul de târziu în perioada premergătoare alegerilor, deşi era evidentă pentru mulţi intenţia sa de a rămâne la putere.