Spania a detectat primul caz suspect de boala Marburg, o afecțiune infecțioasă mortală care a dus la punerea în carantină a peste 200 de persoane în Guineea Ecuatorială, au anunțat sâmbătă autoritățile sanitare din regiunea spaniolă Valencia, citate de Reuters.

Teste în Spania la o persoană suspectată de boala MarburgFoto: DreamsTime / Jarun011

Un bărbat în vârstă de 34 de ani, care a fost recent în Guineea Ecuatorială, a fost transferat de la un spital privat la o unitate de izolare de la Spitalul La Fe din Valencia și i se efectuează teste, au declarat autoritățile sanitare regionale.

Virusul Marburg poate avea o rată de mortalitate de până la 88%, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

Nu există vaccinuri sau tratamente antivirale aprobate pentru a-l trata.

Guineea Ecuatorială a pus în carantină peste 200 de persoane și începând cu data de 13 februarie a restricționat circulația în provincia sa Kie-Ntem, unde a fost detectată pentru prima dată febra hemoragică.

Mica țară din Africa Centrală a raportat până în prezent nouă decese, precum și 16 cazuri suspecte de boală, cu simptome precum febră, oboseală, vărsături cu sânge și diaree, potrivit OMS.

OMS a anunțat că își intensifică supravegherea epidemiologică în Guineea Ecuatorială.

Autoritățile cameruneze au detectat două cazuri suspecte de boala Marburg pe 13 februarie în Olamze, o localitate situată la granița cu Guineea Ecuatorială, a declarat pe 14 februarie delegatul pentru sănătate publică din regiune, Robert Mathurin Bidjang.

(foto articol: ©Jarun011|Dreamstime.com)