Banca centrală a Emiratelor Arabe Unite a declarat vineri că studiază "posibilele opțiuni" în ceea ce privește o bancă rusă vizată de noua rundă de sancțiuni americane, după ce aceasta a obținut o licență în bogata țară din Golf, potrivit Reuters.

O zi in DubaiFoto: Beata Zawrzel/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

MTS Bank, a cărei licență a fost aprobată anul trecut de către Emirate, se numără printre cele peste 200 de entități și persoane vizate de noile sancțiuni.

"Banca Centrală studiază în prezent opțiunile posibile în ceea ce privește noul statut al băncii, iar o decizie adecvată va fi luată în timp util, ținând cont de obligațiile asumate de sucursală în perioada anterioară", potrivit unui comunicat emis de agenția oficială de presă WAM.

Banca Centrală a precizat că MTS a primit licența deoarece "a îndeplinit criteriile de acordare a licențelor pentru sucursalele băncilor străine" și "a contribuit la sprijinirea comerțului legitim dintre cele două țări și la deservirea comunității rusești din EAU".

Emiratele Arabe Unite au atras un număr mare de oameni de afaceri ruși care fug de impactul sancțiunilor occidentale, în special în Dubai, un important centru financiar.

Traficul aerian între Rusia și Dubai a crescut de peste două ori anul trecut, ajungând la 1,9 milioane de pasageri, a declarat săptămâna aceasta pentru AFP directorul general al aeroporturilor din Dubai, Paul Griffiths.

Emiratele Arabe Unite au rămas relativ neutre în timpul invaziei Rusiei în Ucraina.

Cele mai recente sancțiuni americane vin la trei săptămâni după ce subsecretarul Trezoreriei SUA pentru terorism și informații financiare, Brian Nelson, a vizitat EAU pentru discuții cu oficiali, inclusiv cu Banca Centrală.

Urmărește ultimele evoluții din a 366-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.