Un jurnalist de televiziune şi o fetiţă de nouă ani au fost ucişi în orașul Orlando din Florida, miercuri, lângă locul unei alte crime comise în cursul zilei, au declarat autorităţile, potrivit AFP.

Crime scene Foto: SCOOTERCASTER / Sam Hartson / Alamy / Alamy / Profimedia

Un tânăr de 19 ani, suspectat „pentru crima de azi dimineaţă, precum şi în cea din această după-amiază”, a fost arestat de poliţie, a anunţat şeriful din comitat John Mina, în cadrul unei conferinţe de presă.

O echipă de televiziune locală de la Spectrum News 13 a ieşit pe o stradă din suburbia din oraşul Orlando, miercuri după-amiază, pentru a relata despre decesul unei femei de 20 de ani care fusese împuşcată mai devreme.

Un bărbat a deschis focul, ucigând un jurnalist şi rănindu-i colegul, apoi a intrat într-o casă din apropiere şi, fără niciun motiv aparent, a împuşcat o femeie şi pe fiica ei în vârstă de nouă ani. Fetița a murit.

Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Karine Jean-Pierre, a transmis pe Twitter condoleanţe familiei jurnalistului ucis şi întreagii echipe Spectrum News 13, adăugând că „prea multe vieţi sunt luate prin violenţă cu arme de foc”.

Statele Unite plătesc un preţ foarte mare pentru răspândirea armelor de foc pe teritoriul său şi pentru uşurinţa cu care americanii au acces la ele, scrie news.ro.

De la începutul anului, în SUA au avut loc 83 de atacuri armate în masă.