O sferă metalică mare, care a eşuat pe un ţărm din Japonia, i-a lăsat perplecşi pe localnici şi a declanşat o avalanşă de speculaţii, relatează BBC.

Sfera pe plaja in JaponiaFoto: captura tv

Autorităţile nu pot spune încă ce este - nici măcar poliţia sau echipa de genişti trimisă să investigheze nu a avut un răspuns, citează News.ro.

Ceea ce se ştie este că sfera este goală şi nu reprezintă o ameninţare. Mulţi suspectează că este un tip de geamandură.

Descoperirea din oraşul de coastă Hamamatsu a primit diverse nume - "oul lui Godzilla", "geamandură de acostare" şi "extraterestrul" - din partea localnicilor fascinaţi.

Televiziunea publică NHK a prezentat imagini cu doi oficiali pe plaja Enshuhama care se uită la sfera metalică ruginită, ce pare să aibă un diametru de aproximativ 1,5 m.

Sfera a fost găsită de un localnic care a alertat poliţia după ce a observat obiectul neobişnuit pe ţărm. Autorităţile au izolat zona şi au efectuat examinări cu raze X care nu au dezvăluit însă prea multe - în afară de confirmarea faptului că obiectul nu reprezintă un pericol în materie de siguranţă publică.

O persoană care făcea jogging pe plajă a declarat presei locale că a fost surprinsă de agitaţia creată, pentru că sfera se afla acolo de ceva timp. "Am încercat să o împing, dar nu s-a mişcat", a relatat aceasta, potrivit NHK.

Autorităţile locale au declarat că obiectul va fi îndepărtat în curând.

În mod normal, acest tip de descoperire nu ar ridica suspiciuni - dar vine pe fondul nervozităţii generale cu privire la obiectele neidentificate, de când SUA au doborât un presupus balon spion chinezesc la începutul acestei luni, notează BBC.

Japonia şi-a exprimat faţă de China îngrijorarea cu privire la baloane de supraveghere suspecte, observate deasupra spaţiului său aerian de cel puţin trei ori din 2019, o acuzaţie pe care a făcut-o însă pentru prima dată săptămâna trecută.

Beijingul neagă acuzaţiile de spionaj

Miniştrii apărării din cele două ţări s-au întâlnit miercuri, în primul dialog bilateral de securitate la nivel înalt din ultimii patru ani. Părţile au convenit coopereze pentru înfiinţarea în această primăvară a unei linii directe de comunicare. (News.ro)