Un tânăr palestinian în vârstă de 16 ani a murit luni din cauza rănilor suferite, la aproape două săptămâni după ce a fost împușcat în cap de soldați israelieni în Cisiordania ocupată, a anunțat Ministerul palestinian al Sănătății, citat de AFP.

Soldati israelieniFoto: Mosab Shawer / Zuma Press / Profimedia

Într-un comunicat, ministerul a anunțat moartea lui „Montaser Mohammad Theeb Shawa, în vârstă de 16 ani, ca urmare a rănilor suferite în urmă cu două săptămâni de gloanțe ale ocupației (israeliene) în tabăra Balata”, în apropiere de Nablus, în nordul Cisiordaniei ocupate.

Surse medicale de la Spitalul Rafidia din Nablus au declarat pentru AFP că acesta a fost rănit la 8 februarie.

Armata israeliană a precizat într-un comunicat că, în seara zilei de 8 februarie, „bărbați înarmați” au tras asupra soldaților care securizau intrarea credincioșilor evrei lângă Mormântul lui Iosif, în apropiere de Nablus.

Soldații au răspuns cu „focuri de armă reale”, provocând rănirea unei persoane, se arată în comunicat.

De la începutul anului, conflictul israeliano-palestinian a provocat moartea a 49 de palestinieni (inclusiv membri ai grupurilor armate și civili, inclusiv minori), nouă civili israelieni (dintre care trei minori) și o ucraineancă, potrivit unui bilanț realizat de AFP pe baza unor surse oficiale israeliene și palestiniene.