Tom Sizemore, un actor american cunoscut pentru rolurile din „Saving Private Ryan” și „Black Hawk Down”, a fost internat în spital după ce a suferit un anevrism cerebral sâmbătă dimineața devreme și se află în stare critică, a spus managerul său, relatează Reuters.

Tom SizemoreFoto: Jordan Strauss / AP / Profimedia

„În prezent este în stare critică și este o situație de așteptare”, a scris managerul actorului în vârstă de 61 de ani, Charles Lago, într-un e-mail.

Sizemore, a cărui carieră în film și televiziune a durat decenii, este cel mai bine cunoscut pentru rolurile sale de sergent care luptă alături de Tom Hanks în „Saving Private Ryan” din 1998 și de comandant al unui batalion din „Black Hawk Down”, din 2001.

A fost nominalizat la Globul de Aur în 2000 pentru cel mai bun actor într-o miniserie sau film realizat pentru televiziune pentru rolul din „Martor sub protecție”.

Sizemore s-a luptat cu dependența de droguri aproape la fel de mult cât a fost cariera sa de lungă și a avut mai multe confruntări cu forțele de ordine. Un serial documentar din 2007, „Shooting Sizemore”, a descris eforturile sale de a-și reconstrui viața și cariera după ce a fost condamnat pentru agresarea fostei iubite și pentru că a intrat la dezintoxicare pentru consum de metamfetamină și heroină.