Medicii l-au declarat joi pe președintele american Joe Biden, în vârstă de 80 de ani, sănătos și „apt pentru serviciu”, după un examen fizic, potrivit AFP.

Joe BidenFoto: Saul Loeb / AFP / Profimedia Images

Medicii au mai constatat că președintele este lipsit de simptome de long-COVID, după ce anul trecut a fost testat pozitiv pentru coronavirus.

„Președintele rămâne apt pentru serviciu și își execută pe deplin toate responsabilitățile fără nicio scutire sau acomodare”, a declarat medicul Casei Albe, Kevin O'Connor, într-un rezumat al examenului medical. Biden este un „bărbat de 80 de ani, sănătos și viguros”, a scris acesta.

Examenul a fost urmărit îndeaproape de presă și public în timp ce Biden se pregătește pentru preconizata sa candidatură pentru un al doilea mandat în 2024.

Rezumatul a precizat că Biden nu a avut niciun simptom „long COVID” și că mersul său rigid nu s-a înrăutățit de la ultimul examen din noiembrie 2012.

Ședința de trei ore a lui Biden cu medicii de la Centrul medical militar național Walter Reed din Bethesda, suburbie a Washingtonului, Maryland, a fost al doilea examen extins al acestuia de la preluarea mandatului în ianuarie 2021.