Miliardarul iraniano-american Jahm Najafi, președinte al MSP Sports Capital, este pregătit să lanseze o ofertă de preluare a clubului englez de fotbal Tottenham Hotspur în valoare de 3,75 miliarde de dolari, a relatat miercuri Financial Times, citând două persoane care au cunoștință directă despre aceste intenții.

Tottenham, invinsa acasa de Aston VillaFoto: Ashley Western/Colorsport / Shutterstock Editorial / Profimedia

Potrivit publicației citate, MSP Sports Capital colaborează cu un consorțiu de investitori pentru a structura oferta, iar compania îi va contacta oficial în câteva săptămânipe proprietarul Spurs, Joe Lewis, și pe președintele clubului de fotbal, Daniel Levy.

Oferta este structurată astfel încât MSP și partenerii săi să avanseze 70 % din prețul de achiziție, în timp ce finanțatorii din Golf, în principal din Abu Dhabi, vor contribui cu restul de 30 %, notează FT.

Fanii lui Tottenham sunt din ce în ce mai deranjați de lipsa de trofee, recurgând recent inclusiv la proteste împotriva proprietarilor. Ultimul titlu major al clubului a fost Cupa Ligii în 2008. Manageri precum José Mourinho și Antonio Conte (actualul antrenor) nu au reușit să aducă alte trofee în vitrină, în ciuda unor jucători foarte bine cotați, printre care Harry Kane și Heung-Min Son.

Tottenham are 39 de puncte după 23 de meciuri în campionatul Angliei în acest sezon și se află la două puncte de primele patru locuri.

Alte cluburi din Premier League, precum Manchester United și Liverpool, sunt de asemenea în căutare de finanțări, investitorii din Qatar pregătindu-se să facă o ofertă pentru a cumpăra United, iar INEOS, compania lui Jim Ratcliffe, a intrat oficial în cursă luna trecută, notează Reuters.

Informația privind oferta de preluare apare în spațiul public după ce Tottenham a fost învinsă marți seară de AC Milan, iar echipa italiană va merge la returul din Anglia cu mari speranțe pentru calificarea în sferturile de finală ale Champions League.

Najafi este deja acționar minoritar la echipa Phoenix Suns din National Basketball Association (NBA).