Nouă salvare miraculoasă în Turcia, unde serviciile de intervenție au scos o femeie de sub dărâmături la 222 de ore (peste 9 zile) de la producerea cutremurului care a devastat regiunea, transmite agenția Anadolu.

Eforturile de căutare și salvare continuă în regiunile lovite de cutremur din TurciaFoto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Melike Imamoglu, în vârstă de 42 de ani a fost scoasă de sub ruine în districtul Onikisubat din provincia Kahramanmaras, epicentrul cutremurelor în care au murit zeci de mii de oameni, iar mii de clădiri s-au prăbușit.

Ea a fost preluată de către echipele medicale, notează Anadolu, care a postat pe Twitter și un scurt clip video cu salvarea femeii.

O altă femeie a fost scoasă după 212 ore petrecute sub dărâmăturile unui bloc

La Adıyaman, o femeie în vârstă de 77 de ani, Fatma Güngör, a fost salvată după 212 ore de la producerea primului cutremur devastator, scrie News.ro, citând dha.com.tr. Femeia a fost găsită noaptea trecută, sub ruinele unei clădiri cu 7 etaje prăbușite.

Iniţial, s-a descoperit că este cineva în viaţă acolo pentru că se auzeau sunete de sub dărâmături. Apoi s-a folosit o cameră cu termoviziune, după care a început să se sape un tunel către femeie.

Pe durata operaţiunilor de salvare, cei din echipele de acolo au încercat să o ţină de vorbă pe femeia rănită, pentru ca ea să nu își piardă cunoştinţa.

  • „Sunt foarte emoţionat. Eram pe punctul de a renunţa.
  • Cineva din familie ne spusese să continuăm mâine (n.r. – miercuri) căutările. O altă persoană a spus: Nu, să continuăm. Eu le-am spus că este decizia lor: Dacă spuneţi să continuăm, continuăm. (...) Slavă Domnului, totul s-a terminat cu bine”, a afirmat unul dintre membrii echipelor de salvatori.

Marți seară, bilanțul victimelor cutremurului ajunsese la 39.106 morți - 35.418 în sudul Turciei și 3.688 în Siria.

ONU a afirmat că se așteaptă ca aceste cifre să crească considerabil.„Asistăm la cel mai grav dezastru natural din ultimul secol în regiunea OMS Europa și încă măsurăm amploarea acestuia", a declarat un oficial al Organizației Mondiale a Sănătății.