Rezervările în turism de la începutul anului sunt mai multe decât în anul precedent. În prezent, aproape că nu sunt locuri libere în stațiunile bulgare de iarnă, a declarat ministrul bulgar al turismului, Ilin Dimitrov, la Varna, potrivit 24 Chasa, citat de Rador.

Varna, padurea de piatraFoto: Presse750, Dreamstime.com

El a subliniat că munca turoperatorilor care cunosc bine piața este de o importanță deosebită pentru a atrage mai mulți turiști în stațiunile bulgărești. Bulgaria a înregistrat o creștere a rezervărilor pe aproape toate piețele turistice. Potrivit ministrului Dimitrov, nici problemele nu lipsesc.

"Trebuie să refacem piețele unde am fost foarte puternici. Piața germană, turiștii germani stau cel mai mult și ei umplu ramurile sezonului. Pentru orașul Varna și regiune, este deosebit de importantă și piața românească, ne mișcăm foarte bine acolo. Publicitatea noastră este făcută în așa fel încât ne țintim foarte serios piața bulgară. Marele nostru succes a fost că ne-am păstrat 450.000 de bulgari în plus față de anul anterior pandemiei, pentru a-și petrece vacanță în Bulgaria", a spus Ilin Dimitrov, ministru bulgar al turismului.

Potrivit spuselor sale, atașați turistici vor fi trimiși în Turcia, România și Marea Britanie. În prezent, Bulgaria are atașați turistici în Polonia și Germania. Efectul muncii lor este foarte bun, a adăugat Dimitrov.

„Conform datelor marilor tour-operatori, sunt cu 30% mai multe rezervări din Germania pentru Bulgaria. Cu siguranță nu vom ajunge la nivelurile din 2019, deoarece scăderea este de 2,5, aproape 3 la sută, dar acesta este un pas în direcția corectă”, a spus Ilin Dimitrov.

Ministrul bulgar al turismului a subliniat că mai sunt sume restante în cadrul programului de cazare a refugiaților ucraineni, dar este în curs de revizuire finală situația, pentru ca hotelierii să nu fie prejudiciați, a informat postul public de televiziune de la Sofia - BNT.

foto: Dreamstime