Grădina zoologică din San Antonio, Texas a avut o idee inedită pentru a sărbători Ziua Îndrăgostiților: pentru sume cuprinse între 5 și 25 de dolari va permite oricui a avut inima frântă să boteze un gândac, o legumă sau un rozător după fostul partener, care mai apoi vor fi mâncate de animalele găzduite de zoo, potrivit BBC și 8Days.

Grădina Zoologică din San AntonioFoto: DreamsTime

În meniul pentru animalele de la grădina zoologică din San Antonio sunt disponibile mai multe opțiuni. Pentru botezul unei legume, vizitatorii plătesc 5 dolari, pentru un gândac 10 dolari și pentru un rozător sunt taxați cu 25 de dolari.

Campania a devenit virală în SUA și în întreaga lume. Persoane din toate cele 50 de state și din peste 30 de țări au dat numele foștilor parteneri „bunătăților” care vor ajunge în farfuriile necuvântătoarelor.

Toți donatorii primesc o felicitare digitală de Ziua Îndrăgostiților și au, de asemenea, opțiunea de a o trimite foștilor parteneri în care sunt informați că un gândac, rozător sau legumă a primit numele lor și a fost mâncat de un animal de la grădina zoologică.

Printre animalele care se vor bucura de gândaci de Valentine's Day se numără Notch, oposumul care este mascota neoficială a grădinii zoologice, potrivit San Antonio Report.

Legumele vor fi date de mâncare erbivorelor de la grădina zoologică, inclusiv broaștelor țestoase, în timp ce șobolanii preînghețați vor fi hrană pentru dragonii Komodo.

Campania a devenit tradiție

Grădina zoologică va realiza chiar și videoclipuri personalizate cu gândacul, rozătorul sau leguma pe care le vor primi animalele din grădina zoologică și le va trimite foștilor parteneri pentru 150 de dolari.

Campania de strângerea de fonduri „Cry Me A Cockroach" a devenit o tradiție de Ziua Îndrăgostiților în San Antonio, de la debutul în 2020.

În 2022, grădina zoo a strâns peste 80.000 de dolari. Încasările sunt destinate sprijinirii „viziunii grădinii zoologice de a asigura un viitor pentru animalele sălbatice din Texas și din întreaga lume". (Sursă foto Dreamstime)