Una dintre imaginile durerii și disperării din Turcia, unde cutremurul din 6 februarie a omorât peste 31.640 de oameni, a fost cea a unui tată care își ținea de mână fiica prinsă sub dărâmături. Fotografia a făcut înconjurul lumii. Bărbatul a povestit pentru CNN că timp de trei zile a încercat, cu mâinile goale, să își scoată de sub dărâmături fata de 15 ani.

Mesut Hancer ține mâna fiicei sale de 15 ani, Irmak, care a murit la cutremurul din KahramanmarasFoto: Adem ALTAN / AFP / Profimedia

Bilanţul seriei de cutremure a ajuns marți la 31.643 de decese în Turcia şi la peste 5.700 în ţara vecină Siria.

Una dintre imaginile care au făcut înconjurul lumii îl înfățisează pe Mesut Hancer, din Kahramanmaras, așezat între dărâmături și ținându-și de mână fiica, Irmak.

Într-un interviu acordat CNN Turcia, Hancer a vorbit despre tragedia în care și-a pierdut atât fiica, în vârstă de 15 ani, cât și alți șase membri ai familiei - mama, cei doi frați ai săi mai mari, o nepoată și cumnata. Cu toții au fost prinși sub dărâmăturile blocului prăbușit.

Irmak era în vizită la bunica ei, iar Hancer spune că a plecat după ea imediat după cutremur.

  • „A fost ingrozitor. Imediat ce am aflat vestea, m-am repezit acolo.
  • Și cu mâinile goale, cu propriile mele mijloace, cu mare efort, am încercat să-mi scot fiica. Cu toate acestea, din păcate, nu mi-am putut salva fata.
  • Nu am avut nicio speranţă pentru că era prinsă sub o grindă mare. Era liberă de la brâu în sus, dar de la mijloc în jos era prinsă în dărâmături, cu acea grindă mare era peste ea. Nu a avut nicio şansă să supravieţuiască. Ea a murit chiar acolo și atunci”, a declarat pentru CNN Mesut Hancer.

A încercat timp de trei zile, cu mâinile goale, să își scoată fata: „Nu am putut cere nimănui ajutor, pentru că sunt mulți oameni sub dărâmături”.

Toți membrii familiei sale care merseseră în vizită la mama lui au murit prinși sub dărâmăturile blocului: „Toți erau sub dărâmături”.

Casa lui Hancer a fost, de asemenea, grav avariată.