Cel puțin trei persoane au fost ucise și cinci rănite după ce un bărbat înarmat a deschis focul la Universitatea de stat din Michigan în noaptea de luni spre marți, în timp ce forțele de ordine au împânzit campusul principal din East Lansing în căutarea unui suspect, a anunțat poliția, transmite Reuters. Suspectul a fost găsit mort la câteva ore după atac. Poliția crede că s-a sinucis.

Atac armat la Universitatea de stat din MichiganFoto: BILL PUGLIANO / Getty images / Profimedia

Puține detalii oficiale despre atac au fost transmise imediat, dar Chris Rozman, șef adjunct interimar al poliției universitare, a declarat că s-au tras focuri de armă în două clădiri ale universității.

Poliția a găsit victime în ambele locații, a declarat Rozman reporterilor în cadrul unei conferințe televizate, la trei ore de la atac.

Suspectul, descris inițial ca fiind un bărbat scund purtând o mască, a fost văzut ultima dată fugind dintr-o clădire din campusul universitar, a declarat Rozman.

Poliția a anunțat că suspectul a fost găsit ulterior în afara campusului universitar și se presupune că s-a sinucis, potrivit MSNBC.

Rozman a confirmat că cel puțin cinci victime au fost transportate la spital, unele dintre ele cu răni care le puneau viața în pericol, iar poliția universitară a emis o actualizare pe Twitter la scurt timp după aceea, spunând că cel puțin alte trei persoane au fost ucise.

La câteva ore după primele focuri de armă, mai multe clădiri din campus fuseseră evacuate și securizate de poliție, în timp ce ofițerii au inspectat campusul în căutarea unor posibile victime și a unui singur suspect.

Studenții, cadrele didactice și rezidenții din cartierele din jurul campusului din East Lansing, la aproximativ 145 de km nord-vest de Detroit, au fost îndemnați de autorități să se „adăpostească imediat", în timp ce polițiștii îl caută pe suspect.

Universitatea de stat din Michigan este o importantă instituție publică de învățământ superior, al cărei campus emblematic din East Lansing adăpostește 50.000 de studenți. Poliția universitară a anunțat luni seară că toate cursurile și activitățile din campus vor fi suspendate în următoarele 48 de ore.

Cel mai sângeros atac armat într-o școală în 2021, tot în Michigan

Violențele de luni seară au avut loc la aproximativ 14 luni de la un schimb de focuri de armă în masă, la 30 noiembrie 2021, la liceul Oxford din Oakland County, Michigan, la aproximativ 130 de km est de East Lansing, în care un elev de 15 ani a deschis focul cu un pistol semiautomat.

Patru colegi de clasă au fost uciși, iar alți șase elevi și un profesor au fost răniți în acel atac, cel mai sângeros atac armat într-o școală din SUA în acel an.

Autoritățile au declarat că adolescentul suspect, care a pledat nevinovat la acuzațiile de crimă, a folosit o armă pe care părinții săi i-au cumpărat-o drept cadou de Crăciun, în ciuda semnelor că avea tulburări emoționale. Ambii părinți au fost acuzați de omor prin imprudență în acest caz.

Guvernatorul Gretchen Whitmer a declarat pe Twitter că a fost informată cu privire la împușcăturile din East Lansing.