O femeie în vârstă de 40 de ani din Gaziantep, Sibel Kaya, a fost salvată de sub dărâmături la 170 de ore după primul cutremur devastator de luni, relatează agenția Anadolu.

Echipe de salvare după cutremurul din TurciaFoto: Konstantinos Zilos/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Salvatorii au reuşit să ajungă noaptea trecută la nivelul parterului unei clădiri de cinci etaje prăbuşită şi au scos-o în viaţă pe Siibel Kaya. Femeia a fost transportată la spital.

Potrivit agenției Anadolu, citată de news.ro, echipele de intervenţie au salvat în intervalul de 141 de ore până la 163 de ore de după cutremurul de la începutul săptămânii trecute cel puţin 41 de persoane.

În Antakya, au fost scoşi de sub dărâmături un sirian, Adnan Ahmad Amir, şi fiica sa Emira, de 4 ani. Prima dorinţă a bărbatului a fost să bea un ceai turcesc tare. „Ceaiul este pregătit, este pregătit”, au reacţionat salvatorii.

În localitatea Besni din Adiyaman, a fost salvată o fată de 13 ani, Hanim Gullu, după 145 de ore sub dărâmături. Speriată, ea i-a implorat pe salvatori să nu îi facă injecţie: „Vă rog, nu îmi faceţi injecţie”. „Draga noastră Hanim, nu este injecţie, uite, este un şerveţel”, au reacţionat cei de acolo.

Printre cei salvaţi duminică în Turcia se numără şi un bărbat de 35 de ani din Antakya, Mustafa Sarigul. El a fost scos de sub dărâmături de salvatorii români.

Bilanţul cutremurului care a lovit Turcia şi Siria a crescut la peste 34.000 de morţi.