O echipă trimisă de România în Turcia a salvat după o operațiune care a durat 12 ore un bărbat prins sub dărâmăturile provocate de cutremurul de luni, potrivit serviciilor de urgență române.

Bărbat salvat de o echipă românească după cutremurul din TurciaFoto: Facebook / ISU Bucuresti-Ilfov

Duminică dimineață, „echipa RO USAR 2 a salvat de sub dărâmături un bărbat în vârstă de 35 ani, după o misiune continuă de 12 ore”, potrivit unei postări pe pagina de Facebook a ISU București-Ilfov.

„După ce a fost identificată victima, cu ajutorul senzorilor de amplificare a sunetelor, salvatorii au realizat în mod progresiv accesul printre elementele prăbușite, pentru a-i oferi o mască cu oxigen. În acțiunile de salvare a fost implicat personal medical și voluntari turci. Această reușită le dă salvatorilor puterea de a continua până la capăt. Mai există speranță!”, a transmis sursa citată.

Departamentul pentru Situații de Urgență a transmis și el informația, precizând că bărbatul fusese surprins de cutremur pe casa scării, într-o clădire de 6 etaje ce s-a prăbușit complet.

„Victima, prinsă sub grinda de beton de la nivelul etajelor superioare era conștientă și cooperantă. Echipa medicală SMURD a acordat îngrijirile de specialitate care se impuneau victimei, aceasta fiind mai apoi predată ambulanței, aflată la fața locului”, a adăugat DSU.

Bilanţul deceselor în urma cutremurului din Turcia şi Siria, care duminică dimineaţa depăşea 28.000, riscă cel puţin să se dubleze, a avertizat secretarul general adjunct al ONU pentru afaceri umanitare şi coordonator al ajutorului de urgenţă, Martin Griffiths.