Un bărbat a fost arestat, sâmbătă, la La Panne, în zona Proximus Theatre, unde are loc concursul Miss Belgia, el fiind înarmat şi intenţionând să comită un atac, relatează sudinfo.be, citat de News.ro.

​​Alertă la concursul Miss Belgia: un bărbat înarmat voia să comită un atacFoto: KURT DESPLENTER / Belga Press / Profimedia

„S-a evitat un atac, ceva ce s-ar fi putut termina foarte urât”, a declarat Eric Vaan Der Sypt, reprezentant al Parchetului federal.

Sâmbătă după-amiază, poliţia din Limburg a interceptat un mesaj al partenerei unui bărbat care ameninţa să comită un atac la concursul de frumuseţe. Drept urmare, la Proximus Theatre a fost amplasat un dispozitiv important de forţe de ordine. Seara, poliţia a identificat un suspect venit la eveniment cu o maşină Tesla închiriată. La sosire, bărbatul a fost arestat. El avea o armă în buzunar şi încă o armă în maşină. În plus, suspectul purta vestă antiglonţ.

Potrivit presei, suspectul ar fi sunat el însuşi la poliţie pentru a spune că va comite un atentat şi va distruge totul.

Startul concursului de frumuseţe a fost întârziat cu o oră.