Curtea din Seine-Saint-Denis a condamnat un influencer la 19 ani de închisoare pentru uciderea unui alt internaut după o dispută online, potrivit AFP.

Justitie FrantaFoto: David Stockman / Zuma Press / Profimedia

Fiul actriței Firmine Richard ("Opt femei", "Romuald și Julieta", "Profesorii 2" ...) cu care încă mai locuia, Keneff Leauva, 40 de ani, l-a înjunghiat mortal în aprilie 2021 pe Mamadi T., alias "Moussa VR6". O crimă înfiorătoare transmisă în direct pe internet.

Victima a mers la locuința comediantei din Pantin la ora 6 dimineața pentru a da explicații după o ceartă în fața a 500 de telespectatori pe aplicația video live Bigo Live, a cărei comunitate se bucură de "ciocniri" și "postări" de tot felul.

După abia o oră și jumătate de deliberări, curtea de apel a reținut o pedeapsă sub cei 25 de ani de închisoare penală solicitați de procuratură. Juriul a considerat că Keneff Leauva nu și-a premeditat fapta, excluzând astfel acuzația de omor.

Cu numeroși utilizatori de internet chemați să depună mărturie, acest proces care a durat o săptămână a scos în evidență modul în care radicalizarea individuală a unui singur om a devenit parte a unor derapaje colective online, până la punctul de a estompa granițele dintre real și virtual.