Imagini filmate din dronă arată o falie care se întinde pe mai mulți kilometri în provincia Kahramanmaraș, epicentrul cutremurului cu magnitudinea de 7,8 grade produs luni în Turcia, la granița cu Siria, care a fost urmat de sute de replici, scrie The Guardian.

Cutremur în TurciaFoto: Sercan Kucuksahin / AFP / Profimedia

Imaginile arată o falie care străbate zona rurală din sudul Turciei - câmpuri și chiar o șosea, pe o distanță de kilometri întregi.

Alte imagini care arată amploarea dezastrului vin din orașul Kahramanmaras, unde blocuri întregi au fost reduse la moloz.

Imagini din satelit publicate de New York Times arată cum blocuri întregi din apropierea centrului orașului s-au transformat în ruine. Un spital din aceeași zonă, cândva înconjurat de blocuri, este singurul rămas în picioare.

Stadionul de fotbal al orașului a fost transformat în centru de distribuire a ajutoarelor, iar familiile rămase fără case au fost cazate acolo în corturi. Un spital din apropiere, cândva înconjurat de clădiri, este acum singurul rămas în picioare.

La cinci zile de la cutremurul devastator, operațiunile de căutare a unor posibili supraviețuitori continuă în Turcia și Siria.

Numărul morților în Turcia a crescut la 19.388, potrivit președintelui, Recep Tayyip Erdogan, care a precizat că alte 77.711 de persoane au fost rănite.

Numărul deceselor în Siria vecină a fost estimat la 3.377, ceea ce duce la bilanț de 22.765 de morți, în cele două țări.