Mario Iorgulescu, fiul lui Gino Iorgulescu, preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, a fost condamnat, vineri, de magistraţii Tribunalului Bucureşti la 15 ani şi opt luni de închisoare cu executare, după ce au fost contopite pedepsele primite pentru provocarea accidentului rutier în care a murit un om, în septembrie 2019, dar și pentru complicitate la lipsire de libertate, după ce ar fi fost implicat în răpirea, sechestrarea și agresarea unui bărbat. Mario Iorgulescu a plecat în Italia imediat după accidentul pe care l-a produs, iar autoritățile italiene au refuzat predarea sa.

Mario IorgulescuFoto: Facebook / Mario Iorgulescu

Decizia nu este definitivă.

Astfel, Mario Iorgulescu a fost condamnat la 14 ani de închisoare pentru omor, doi ani de închisoare pentru conducere a unui vehicul fiind sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, la care au adăugat pedeapsa complementară a interzicerii unor drepturi, pe o perioadă de cinci ani.

În aprilie 2021, Mario Iorgulescu a fost condamnat definitiv la 3 ani de închisoare cu executare pentru complicitate la lipsire de libertate, după ce ar fi fost implicat în răpirea, sechestrarea și agresarea unui bărbat. Inițial, el fusese achitat în acest dosar de către Judecătoria Sectorului 3.

Tribunalul București a decis vineri contopirea pedepselor în ambele dosare, astfel că în final Mario Iorgulescu ar trebui să execute 15 ani și 8 luni de închisoare.

De asemenea, instanța a decis introducerea datelor genetice ale lui Mario Iorgulescu în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare.

Instanţa a admis acţiunea altor două rude ale victimei accidentului care s-au constituit părţi civile în dosar şi cărora Mario Iorgulescu trebuie să le achite câte 50.000 de lei daune materiale şi câte 100.000 de euro daune morale.

În accidentul provocat de Mario Iorgulescu în 2019 a murit un om

În septembrie 2019, Mario Iorgulescu a produs un grav accident auto, după ce a consumat cocaină şi alcool. Imediat după producerea accidentului, Iorgulescu a părăsit teritoriul ţării și se află în Italia.

În august 2020, el a fost trimis în judecată pentru omor şi conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe.

Procurorii notează că, la data de 8 septembrie 2019, pe fondul unei crize de gelozie şi într-o stare de furie, având o alcoolemie de 1,96 g/l şi fiind sub influenţa cocainei, intenţionând să se deplaseze din satul Gulia, comuna Tărtăşeşti, spre un club din Parcul Herăstrău, Mario Iorgulescu a condus un autoturism marca Aston Martin model DBS, cu o viteză ce depăşea cu mult viteza legală de 50 km/h în localitate, şi a pătruns pe culoarea roşie a semaforului cu viteza de 145 km/h în intersecţia dintre Şoseaua Chitilei şi strada Teodor Neagoe.

Potrivit anchetatorilor, Mario Iorgulescu a accelerat până la 162 de km/h în momentul în care a trecut de un alt vehicul care circula cu viteză redusă pe banda I, după care a urcat maşina cu partea stângă pe un scuar, apăsând la maximum pedala la un vehicul echipat cu un motor ce dezvoltă 700 de cai putere, şi a pătruns pe contrasens, unde a intrat în coliziune frontală, la viteza de 143 km/h, cu un autoturism marca Audi, condus de un bărbat, care a decedat pe loc.

Din momentul în care a pătruns în intersecţie pe culoarea roşie a semaforului, Mario Iorgulescu nu a acţionat frâna, iar în momentul coliziunii pedala de acceleraţie era apăsată la maximum, susţin procurorii.

Ar fi sechestrat și bătut un om

În aprilie 2021, Mario Iorgulescu, a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Bucureşti la trei ani de închisoare cu executare pentru complicitate la lipsire de libertate în mod ilegal într-un dosar în care este acuzat că a sechestrat şi bătut, împreună cu alte persoane, un bărbat. În decembrie 2018, Mario Iorgulescu fusese achitat în acest dosar de către Judecătoria Sectorului 3.

Faptele s-ar fi petrecut în 2016, Mario Iorgulescu fiind acuzat că, alături de alți bărbați, ar fi răpit de pe stradă un tânăr care le împrumutase bani, l-ar fi sechestrat și bătut.

Mario Iorgulescu este deja urmărit internațional, mandatul european de arestare fiind dat de către Tribunalul București.

Imediat după accident, Mario Iorgulescu a fost dus de familia sa la o clinică din Italia.Autoritățile italiene au refuzat predarea motivând că, în urma unor expertize medico-legale dispuse în cauză, starea mentală îl împiedică în mod ireversibil să participe conștient la procedură.

  • Citește și Poza marilor fugari ai României. Lista condamnaților pe care autoritățile nu reușesc să-i aducă în țară să-și execute pedepsele este tot mai lungă