Imagini cu momentul în care președintele Ucrainei Volodimir Zelenski s-a alăturat pentru o fotografie de grup liderilor de europeni prezenți joi la summitul de la Bruxelles arată că premierul ungar Viktor Orban este singurul care nu aplaudă la sosirea lui Zelenski.

Volodimir ZelenskiFoto: Ukrainian Presidential Press Off / Zuma Press / Profimedia

Jurnalistul Jack Parrock, corespondent al mai multot publicații, între care The Telegraph, The Times, Politico și Deutsche Welle, a publicat pe Twitter imaginile video de la momentul fotografiei de grup, cu mesajul: „În timp ce președintele ucrainean Zelenski sosește pentru fotografia de grup cu liderii UE la Bruxelles, toți par să aplaude, în afară de unul: Viktor Orban din Ungaria”.

Nici președintele României nu pare să aplaude, dar față de Viktor Orban zâmbește, înclină din cap și afișează o atitudine diferită.

După ce a vizitat Londra şi Parisul miercuri, Volodimir Zelenski a mers joi la Bruxelles, unde le-a cerut liderilor statelor Uniunii Europene să accelereze livrările de arme pentru ţara sa, pentru a „merge mai rapid” decât Rusia, care a invadat Ucraina în urmă cu aproape un an.