O cameră video montată la bordul unei mașini a surprins momentele teribile ale prăbușirii unor blocuri în timpul cutremurului devastator din Turcia, conform Sky News.

Cutremur în TurciaFoto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Scenele au fost surprinse în orașul Elbistan din provincia Kahramanmaras, la aproximativ trei ore distanță de epicentrul cutremurului.

Pe măsură ce mașina în mișcare se oprește, camera de la bord începe să trepideze, iar mai mulți oameni pot fi văzuți alergând. În câteva secunde, trei blocuri sunt reduse la mormane de moloz.

Mai întâi se prăbușește un bloc din față, iar imediat cad alte două blocuri aflate de o parte și de alta a drumului.

Salvatorii se străduiesc să scoată oamenii prinși sub dărâmăturile clădirilor prăbușite în urma cutremurelor, într-o „cursă contra cronometru", în timp ce bilanțul victimelor cutremurului a depășit 5.000 de morți în Turcia și Siria. Mii de clădiri s-au dărâmat, spitale și școli au fost distruse și zeci de mii de persoane au fost rănite sau au rămas fără adăpost în mai multe orașe din Turcia și Siria.

Tayyip Erdogan a declarat ca zonă calamitată 10 provincii, impunând starea de urgență în regiune pentru trei luni. Un oficial al ONU a declarat că mii de copii s-ar putea număra printre morți.