Imagini surprinse din dronă arată urmările cutremurului devastator în localitatea Sarmada din nord-vestul provinciei siriene Idlib, conform The Guardian.

Cutremur in SiriaFoto: Omar HAJ KADOUR / AFP / Profimedia

Imaginile filmate din dronă arată membri ai apărării civile siriene, cunoscute și sub numele de „Căștile Albe”, lângă mormane de moloz în orașul sirian Sarmada, la câteva ore de la primul cutremur.

Operațiunile de salvare sunt în desfășurare, deoarece se crede că multe persoane sunt încă prinse sub dărâmături. Un membru al „Căștilor Albe” cere comunității internaționale ajutor pentru salvarea poporului din Siria.

Un cutremur violent cu magnitudinea 7,8 a lovit luni dimineață devreme centrul Turciei și nord-vestul Siriei. Seismul a fost urmat apoi luni la prânz de un alt cutremur devastator, de magnitudine 7,5. În total, au existat peste 145 de replici puternice.

Bilanțurile de până acum indică cel puțin 2.600 de morți și peste 12.000 de răniți în Turcia și Siria.

În Siria, bilanțul morților a crescut la 968. Agenția de știri de stat SANA a raportat 538 de morți în zonele controlate de guvern, iar organizația „Căștilor Albe” a raportat 430 de decese în zonele controlate de opoziție.