Brian Deese, principalul consilier economic al Casei Albe, care a ajutat la elaborarea unor importante pachete de stimulare și la gestionarea consecințelor economice ale pandemiei Covid-19, va demisiona, a anunțat joi Joe Biden, potrivit AFP.

Președintele american Joe BidenFoto: - / Shutterstock Editorial / Profimedia

„Brian are o capacitate unică de a transforma provocările politice complexe în acțiuni concrete care îmbunătățesc viața americanilor”, a declarat Biden în comunicat.

El l-a creditat pe consilierul său economic cu „tranziția redresării noastre economice istorice către o creștere solidă și stabilă”.

Printre principalele reforme economice realizate de Brian Deese s-au numărat un program gigantic de infrastructură numit „Bipartisan Infrastructure Law”, „Inflation Reduction Act”, un plan faraonic de investiții în energia verde și „CHIPS and Science Act”, o lege care prevede aproape 53 de miliarde de dolari pentru producția și cercetarea în sectorul cipurilor electronice.

Plecarea lui Brian Deese, în vârstă de 44 de ani, era de așteptat, în mijlocul mandatului președintelui Biden și în condițiile în care republicanii și democrații împart acum controlul Congresului. Înlocuitorul său nu a fost încă desemnat.