Oferta crucială de acţiuni a grupului Adani, de 2,5 miliarde de dolari, a fost subscrisă în totalitate, marţi, investitorii oferind bani companiei miliardarului indian Gautam Adan, chiar dacă un raport critic al firmei americane de short selling Hindenburg Research a declanşat reducerea capitalizării bursiere a acţiunilor companiilor din cadrul grupului cu 65 de miliarde de dolari, transmite Reuters.

Gautam AdaniFoto: Indranil Mukherjee / AFP / Profimedia Images

Strângerea de fonduri este esenţială pentru Adani, nu doar pentru că va ajuta la reducerea datoriilor grupului său, ci şi pentru că este văzută de unii ca un indicator al încrederii într-un moment în care magnatul se confruntă cu una dintre cele mai mari provocări pentru afacerile şi reputaţia sa.

Raportul Hindenburg Research de săptămâna trecută se referă la folosirea necorespunzătoare a paradisurilor fiscale offshore şi exprimă îngrijorări cu privire la îndatorarea mare a grupului, ceea ce Adani a negat, dar declinul acţiunilor sale a dus la o reducere semnificativă şi bruscă a averii sale, el coborând de pe locul trei pe locul opt în clasamentul Forbes al miliardarilor.

Partea de ancorare de 30% a celei mai mari vânzări secundare de acţiuni din India a atras investitori, inclusiv Maybank Securities şi Abu Dhabi Investment Authority, precum şi HDFC Life Insurance din India şi Life Insurance Corporation, susţinută de stat.

Lista investitorilor participanţi la ofertă, care a adunat luni doar 3% din oferte, pe fondul îngrijorărilor legate de derularea acţiunilor lui Adani, nu este încă publică.

Până marţi, vânzarea acţiunilor a fost subscrisă în totalitate, deoarece investitorii instituţionali străini şi fondurile corporative au venit în număr mare, deşi participarea investitorilor de retail şi a angajaţilor Adani Enterprises a rămas scăzută.

(sursa:news.ro)