Un băiețel care a primit numele Felix s-a născut duminică dimineață într-un tren de mare viteză care leagă Franța de Germania, a anunțat luni SNCF, compania feroviară franceză, relatează AFP.

Un baietel a fost nascut intr-un tren de mare viteza intre Franta si GermaniaFoto: imagebroker/Egon Bömsch / imageBROKER / Profimedia

În jurul orei 8.00, la o oră de la plecarea trenului ICE 9571 din Paris, mecanicul de tren a fost informat că o pasageră a început să aibă contracții și i s-a rupt apa. Acesta a anunțat imediat centrul operațional care gestionează linia TGV Est.

În tren urma unui apel la bordul trenului, un medic a venit în ajutorul tinerei, cu domiciliul în Germania, a declarat o purtătoare de cuvânt.

Trenul s-a oprit în mod excepțional la ora 8:10 în gara Lorraine TGV, în Louvigny, în Moselle, astfel încât femeia să primească îngrijiri de specialitate. Dar „din cauza urgenței, nașterea a avut loc în tren”, a adăugat ea.

„Totul a mers bine”, iar nou-născutul, un băiețel pe nume Felix, s-a născut în jurul orei 9:10, a continuat ea. Mama și copilul au fost transportați la spital de pompieri.

Trenul, care urma să facă legătura între Paris și Stuttgart, și-a reluat drumul cu o oră și douăzeci de minute întârziere și nu a mers mai departe de Karlsruhe (în sud-vestul Germaniei).