Un seism cu magnitudinea 6,1 s-a produs luni dimineaţă în Regiunea Autonomă Xinjiang-Uigură din nord-vestul Chinei, a anunţat Centrul reţelelor seismice din China (CENC), informează agenţia Xinhua.

Cutremur in regiunea XinjiangFoto: Xinhua / Eyevine / Profimedia

Cutremurul a avut loc luni, la ora locală 7:49, în regiunea Shaya din prefectura Aksu, la o adâncime de 50 de kilometri.

Epicentrul seismului a fost situat într-o zonă nepopulată, la o distanţă de circa 105 kilometri de cel mai apropiat oraş, Alaer.

Cutremurul a fost resimţit în regiune, însă deocamdată nu au fost raportate victime sau daune materiale, potrivit autorităţilor locale.

Un număr de 15 autovehicule şi 70 de salvatori din cadrul departamentului de pompieri şi intervenţii de urgenţă al prefecturii unde s-a produs seismul au fost desfăşurate la faţa locului. De asemenea, o echipă de 10 persoane de la departamentul de pompieri şi intervenţii de urgenţă din Shaya explorează zona epicentrului cu două autovehicule.

Reţeaua electrică locală, producţia de petrol şi gaze şi întreprinderile petrochimice nu au fost afectate de seism, notează Xinhua.

(sursa:news.ro)