Evgheni Prigojin, fondatorul grupului de mercenari Wagner susținut de stat rus, nu comandă unități de luptă din războiul împotriva Ucrainei, potrivit lui Andriy Yusov, reprezentant al Serviciului de Informații al Ministerului Apărării ucrainean.

Dmitry Utkin (primul din dreapta) ar fi liderul Grupului WagnerFoto: Hotnews

„El nu comandă direct unități de luptă și nu conduce Grupul Wagner”, a spus Yusov. Potrivit lui Yusov, rolul principal al lui Prigojin este politic și informațional. Cealaltă sarcină a lui este să asigure finanțarea grupului Wagner, a adăugat Yusov, citat de Kyiv Independent

Yusov nu a oferit informații despre cine conduce operațiunile militare ale Grupului Wagner în Ucraina.

Mai multe investigații au sugerat că Dmitry Utkin, co-fondatorul Wagner,ar conduce operațiunile militare ale grupului. Se pare că grupul a fost numit după indicativul lui Utkin, Wagner.

Grupul Wagner, cel mai important grup de mercenari din Rusia, participă la luptele din zona Bakhmut, estul regiunii Donețk, alături de armata rusă.

Acesta a fost acuzat de încălcări ale drepturilor omului în Ucraina, Siria, Libia, Republica Centrafricană, Sudan și Mozambic, inclusiv tortură și crime extrajudiciare.