Iranul a respins un atac cu drone vizând o instalaţie militară, la Ispahan, a anunţat în noaptea de sâmbătă spre duminică Ministerul iranian al Apărării, potrivit agenţiei oficiale iraniene de presă Irna, o instalaţie ale cărei activităţi sunt necunoscute, însă în zonă se află instalaţii de cercetare nucleară, relatează AFP.

Flacari in IranFoto: AFP / AFP / Profimedia

”Un atac care a eşuat a fost comis cu drone la unul dintre complexele de echipamente ale Ministerului Apărării”, a anunţat ministerul.

Atacul nu s-a soldat cu victime, ci doar cu ”pagube minore la acoperişul” unei clădiri, anunţă ministerul.

Teheranul anunţă acest atac într-un context foarte tensionat al unei contestări, în Iran, după moartea lui Mahsa Amini, în septembrie, al unor divergenţe persistente în dosarul nuclear şi unor acuzaţii ale anumitor ţări potrivit cărora Teheranul furnizează drone armatei ruse în Războiul rus din Ucraina.

Ministerul precizează că una dintre drone a fost distrusă de sistemul de apărare antiaeriană al instalaţiei, iar celelalte două au explodat.

”Atacul, care a avut loc sâmbătă, către ora (locală) 23.30 (22.00, ora României), nu a provocat perturbări în funcţionarea complexului”, anunţă ministerul.

O înregistrare video, difuzată pe reţele de socializare, căreia AFP nu i-a putut verifica autenticitatea, surprinde o explozie puternică în instalaţie şi vehicule de intervenţii care se îndreaptă apoi către zonă.

Adjunctul guvernatorului provinciei Ispahan, Mohammad Reza Jan-Nesari, a declarat la televiziune că atacul ”nu s-a soldat cu victime” şi că o anchetă a fost deschisă pentru a stabili cauzele.

(sursa:news.ro)