Influenta soră a liderului nord-coreean Kim Jong Un a condamnat decizia Statelor Unite de a furniza Ucrainei tancuri de luptă avansate pentru a ajuta la lupta împotriva forțelor ruse, acuzând Washingtonul că a trecut „linia roșie” și că a escaladat un război menit să distrugă Moscova.

Kim Yo JongFoto: KCNA via KNS / AP / Profimedia

Comentariile lui Kim Yo Jong au subliniat sprijinul tot mai puternic al Coreei de Nord cu privire la politica Rusiei, în timp ce chiar Coreea de Nord este în dispută cu americanii și aliații săi legat de propriul program nuclear.

„Exprim îngrijorarea mea adâncă cu privire la escaladarea războiului de către SUA, care oferă Ucrainei echipamente militare pentru ofensiva terestră”, a spus Kim Yo Jong în prima ei ieșire publică din ultimele luni.

„SUA este principalul criminal care reprezintă o amenințare și o provocare serioasă la adresa securității strategice a Rusiei și împinge situația regională într-o fază gravă”, a spus Kim, care este directorul adjunct al Comitetului Central al Partidului Muncitorilor din Coreea.

„Nu mă îndoiesc că orice aparatură militară cu care se laudă SUA și Occidentul va fi distrus în bucăți în fața spiritului de luptă și a puterii nesfârșite ale armatei și poporului rus eroic”, a spus ea, adăugând că Coreea de Nord va fi întotdeauna umăr la umăr lângă Rusia.

Comentariile lui Kim, transmise de agenția oficială coreeană de presă centrală a țării, au venit după ce SUA au declarat că vor trimite 31 de tancuri M1 Abrams în Ucraina, anunțul SUA urmând deciziei Germaniei de a furniza Ucrainei și 14 tancuri Leopard 2 din stocurile proprii.

(sursa: Al Jazeera)