Activitatea industrială a oraşului Krivoi Rog din Ucraina a fost puternic afectată după declanşarea războiului, a declarat, joi, pentru Agerpres, şeful Administraţiei Raionale Militare de Stat Krivoi Rog, Evhen Sîtnicenko.

Krivoi RogFoto: - / Sputnik / Profimedia

Potrivit acestuia, companiile de extragere şi prelucrare a minereurilor din fier din Krivoi Rog (regiunea Dnipropetrovsk) au fost nevoite să îşi suspende activitatea, ca urmare a închiderii porturilor şi a crizei energetice.

"O lovitură grea pentru noi a fost închiderea porturilor. Suntem o zonă din care se extrag minereuri de fier pe care le exportăm. Când s-au închis porturile, nu am mai avut posibilitatea de a exporta şi din acel moment companiile au simţit un disconfort şi o presiune financiară puternice. După ce capacităţile de stocare au ajuns la maxim, unele companii şi-au suspendat activitatea. Mai târziu, preşedintele (Vladimir Zelenski n.e.) a făcut tot posibil ca să fie deschise porturile şi această problemă a început să se rezolve.

Au fost deschise şi porturile fluviale, căile ferate şi-au majorat capacitatea de transport. Mai târziu, ruşii au început să bombardeze infrastructura energetică, iar aceste combinate sunt cele mai mari consumatoare de energie. Din nou, şi-au întrerupt activitatea. În acest moment, unele combinate se află în aşteptare, /.../ desfăşoară activităţi curente de întreţinere, fără a extrage minerale", a relevat Sîtnicenko.

Krivoi Rog, care este localitatea natală a preşedintelui Vladimir Zelenski, este al doilea oraş ca întindere al Ucrainei, cu o suprafaţă de 430 de kilometri pătraţi, şi al şaptelea după populaţie, cu peste 640.000 de locuitori. De la Nord la Sud măsoară 66 de kilometri. Este situat în apropiere de regiunile aflate sub controlul armatei ruse.