Saturnino De Cecco, cunoscut drept „regele pastelor”, a fost jefuit în vila sa din Abruzzo, unde a fost amenințat și forțat de către patru bărbați înarmați să deschidă seiful din locuință, în timp ce soția și fiica sa de cinci ani au fost sechestrate în bucătărie, conform ANSA și La Reppublica.

carabinieriFoto: Fucarini/Fotogramma / Zuma Press / Profimedia

Jaful a avut loc luni seară, când patru bărbați înarmați, care purtau cagule, au intrat în vila pe care De Cecco, în vârstă de 42 de ani, acționar majoritar al imperiului de paste al familiei, o are în Montesilvano, conform agenției de presă ANSA.

Conform Poliției, atacatorii erau cetățeni străini și, sub amenințarea armei, l-au forțat pe Saturnino De Cecco să-și deschidă seiful, de unde au luat bani, bijuterii, ceasuri de lux și alte obiecte de valoare. Aceasta, în timp ce soția și fiica sa de cinci ani au fost închise în bucătărie și amenințate.

Atacatorii au reușit să fugă, carabinierii anunțând că îi caută.

„Când nu le plăcea ceva, mă loveau”

  • „A fost un moment traumatizant. Când îți intră în casă și îți răpesc familia, este grav.
  • Trebuie să-ți păstrezi calmul, să urmezi indicațiile și să fii cât se poate de conciliant. Ceea ce eu am și făcut atunci.
  • Am fost foarte calm și, din fericire, a trecut cu bine”, a declarat Saturnino De Cecco, potrivit televiziunii italiene Sky.

El a spus că au fost „aproape 40 de minute” de teroare.

  • „Se gândeau că vor găsi mai multe, dar eu le dădusem totul.
  • Erau înarmați cu cuţite. Au ameninţat că au arme, dar noi nu le-am văzut. Când nu le plăcea ceva, mă loveau”, a mai spus Saturnino De Cecco.

La rândul său, Sheila D’Isidori, soția omului de afaceri, a spus că au avut noroc că la un moment dat s-a declanșat alarma, iar atacatorii s-au speriat și au fugit.