Marina Columbiană a anunțat că a salvat un bărbat care le-a relatat marinarilor că a supraviețuit 24 de zile în derivă în Marea Caraibelor mâncând doar ketchup, praf de usturoi și condimente cub, relatează CNN și NPR.

Elvis FrancoisFoto: Colombian Navy / Associated Press / Profimedia Images

Elvis Francois, în vârstă de 47 de ani, scrijelise cuvântul „ajutor” pe carena bărcii sale cu velă, oficialii columbieni afirmând că acest lucru a fost crucial în salvarea sa.

Barca a fost zărită la 120 de mile nautice nord-vest de peninsula La Guajira din nordul Columbiei, Francois fiind salvat de un cargobot aflat în trecere și dus în orașul Cartagena pentru tratament.

El le-a spus autorităților columbiene că supliciul său a început în luna decembrie, când curenții puternici i-au purtat barca în larg în timp ce făcea reparații la aceasta în largul coastei insulei St. Martin din Antilele Neerlandeze, unde trăiește.

Ce spune bărbatul aflat în derivă timp de 24 de zile

„N-am avut mâncare. Pe barcă a fost doar o sticlă de ketchup, praf de usturoi și [condimente cub] Maggi așa că le-am amestecat cu niște apă”, a relatat Francois.

El a spus că îi lipsesc cunoștințele de navigație necesare pentru a putea duce barca înapoi la mal după ce aceasta a fost purtată în larg și că a petrecut peste 3 săptămâni în derivă.

„24 de zile - fără pământ, fără cineva cu care să vorbești. Nu știi ce să faci, nu știi unde ești. A fost greu”, a relatat el.

„În anumite momente mi-am pierdut speranța. M-am gândit la familia mea”, a mai spus Francois.

După ce a primit îngrijiri medicale în Cartagena acesta a fost luat în primire de autoritățile columbiene responsabile de imigrație care se vor ocupa de repatrierea lui.