Acuzat de o jurnalistă, E. Jean Carroll, că ar fi violat-o în anii 1990, fostul președinte american Donald Trump a confundat-o într-o fotografie cu fosta sa soție Marla Maples, potrivit unui document judiciar dintr-o depoziție din octombrie de la New York, scrie AFP.

Donald TrumpFoto: snapshot/Future Image/D Van Tine / Shutterstock Editorial / Profimedia

Trump, în vârstă de 76 de ani, este programat să compară la 10 aprilie 2023 la un tribunal din New York, într-un proces intentat de E. Jean Carroll, în vârstă de 79 de ani, care îl acuză că a violat-o în cabina de probă a unor magazine din New York în 1995 sau 1996.

Un dublu proces civil pentru presupusă defăimare și viol a opus-o pe Carroll, fostă editorialistă a revistei Elle, lui Donald Trump, 76 de ani, om de afaceri miliardar și președinte republican.

Ambii au depus declarații sub jurământ în octombrie anul trecut.

În mărturia sa din 19 octombrie prin videoconferință - făcută publică în această săptămână - Donald Trump și-a reafirmat linia de apărare: „Voi spune acest lucru cu cel mai mare respect: în primul rând, ea nu este genul meu; în al doilea rând, acest lucru nu s-a întâmplat niciodată”.

Dar când i s-a arătat o fotografie cu el însuși și cu Carroll la o petrecere din anii 1990, el a răspuns: „Aceasta este Marla, este soția mea”, înainte ca propriul său avocat Alina Habba să-l corecteze.

Donald Trump a fost căsătorit între 1993 și 1999 cu comedianta Marla Maples, în vârstă de 59 de ani, și a cunoscut-o pe actuala sa soție, Melania, în 1998.

În procesul de defăimare, E. Jean Carroll l-a dat în judecată pe Trump într-un proces civil în noiembrie 2019. Ea îl acuză că a defăimat-o pentru că a numit acuzațiile sale de viol o „minciună completă” în luna iunie a aceluiași an.

Ocupantul de atunci al Casei Albe a răspuns mereu că jurnalista nu era „genul lui de femeie”, iar avocații săi au susținut că este protejat în 2019 de imunitatea sa ca șef de stat.

În ceea ce privește acuzațiile de viol, Carroll nu a putut depune o plângere în 2019, deoarece termenul de prescripție a expirat.

Cu toate acestea, la 24 noiembrie 2022, a intrat în vigoare o lege din statul New York („Adult Survivors Act”), care permite victimelor agresiunilor sexuale să își reia procedurile civile timp de un an.

Carroll a depus, prin urmare, o nouă plângere în noiembrie la New York pentru „defăimare”, dar și pentru „agresiune” și „bătaie” și a cerut un proces civil pentru daune, care va avea loc pe 10 aprilie.