Un zbor Qantas Airways din Noua Zeelandă a aterizat în siguranță pe aeroportul din Sydney miercuri, după ce compania aeriană a anunțat că aeronava trimisese un semnal SOS din cauza unei probleme la unul dintre motoare, potrivit Reuters.

Avion Boeing 737 al companiei QantasFoto: DreamsTime / Simon Clancy

Avionul Boeing 737-800 care venea de la Auckland a avut o defecțiune la un motor în timpul zborului și a emis un apel de „mayday" în timp ce zbura deasupra mării când mia avea o oră până la destinația sa, Sydney, a declarat un purtător de cuvânt al Qantas.

Semnalul „mayday" (SOS), care indică un pericol grav și iminent, a fost retrogradat la „posibilă nevoie de asistență" înainte de aterizare, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Toți cei 145 de pasageri au debarcat în mod normal după ce avionul a aterizat la Sydney, în jurul orei locale 15.30 (06:30 în România).

„Deși opririle de motoare în timpul zborului sunt rare și, în mod natural, ar fi îngrijorătoare pentru pasageri, piloții noștri sunt instruiți să le gestioneze în siguranță, iar aeronavele sunt proiectate să zboare pentru o perioadă prelungită cu un singur motor", a precizat compania aeriană.

Pasagerii au declarat presei locale că au auzit o bubuitură puternică în timpul zborului, dar nu și-au dat seama că există o problemă până când pilotul nu a făcut un anunț la aterizare.

„Mi-am deschis telefonul și soția mea mă sunase de 18 ori întrebând „Ați aterizat, ați aterizat?"", a declarat un pasager jurnaliștilor veniți la aeroport.

Qantas a spus că va comunica mai multe informații despre incident după ce inginerii vor termina de inspectat aeronava.

(foto articol: ©Simon Clancy|Dreamstime.com)