Premierul Republicii Moldova, Natalia Gavrilița, încearcă să pună capăt „zvonurilor” privind „neînțelegerile” sale cu președintele Maia Sandu și „căderea” Guvernului actualei coaliții de la Chișinău și spune că relația sa cu Maia Sandu este „una foarte solidă”. „Ar trebui să citim mai puțin bârfele de pe Telegram și pe cei care spun bârfe”, a afirmat Gavrilița, conform deschide.md.

Premierul Republicii Moldova, Natalia GavriliţaFoto: Action Press / Shutterstock Editorial / Profimedia
  • „Este o relație foarte solidă (n.r. - cu Maia Sandu) și încă o dată vreau să spun că atunci când valorile și viziunile sunt aceleași, atunci se poate conlucra bine împreună”, a declarat Natalia Gavrilița la postul TV8.

Referindu-se la informațiile conform cărora i s-ar fi propus să plece din funcție și să preia portofoliul de guvernator al Băncii Naționale, Natalia Gavrilița a negat:

  • „În privința mea și a funcției de guvernator al Băncii Naționale au fost discuții înainte ca eu să fiu propusă la funcția de prim-ministru, pentru că am fost ministru al Finanțelor și am o anumită experiență.
  • Dar nu vreau să las loc pentru speculații. Da, au fost asemenea bârfe și înainte de numirea mea în funcție, dar trebuie să analizăm lucrurile în mod înțelept. Și iarăși spun că avem o echipă și contează munca de echipă”.

Despre neînțelegerile din PAS, partidul fondat de Maia Sandu, premierul de la Chișinău a spus că „există anumite discuții contradictorii la nivel de dezvoltare economică a țării sau anumite viziuni”, dar că acestea nu sunt de manieră să creeze rupturi în partid.

Răspândirea zvonurilor despre demisia iminentă a Guvernului este o tactică a oponenţilor, care a fost utilizată încă de la instalarea actualului cabinet, a mai spus Gavriliţa, întrebată dacă intenţionează să demisioneze şi dacă guvernul său ar putea cădea.

  • „Aceasta este tactica oponenților noștri politici, încă de la ziua învestirii. Noi avem o majoritate parlamentară, chiar de la început a fost o neîncredere față de majoritatea parlamentară de către acei hoți, care vor să rupă din încrederea față de cei de la guvernare.
  • Noi avem o majoritate, noi avem un președinte și avem un Parlament, care au aceleași valori și cred în dezvoltarea țării, ca să aducem valorile europene aici, la noi acasă. Sunt voci care spun că trebuie să punem mai mult accent pe economie, mai ales că suntem în plină criză. Desigur că avem discuții dure în partid și consider că într-un regim democratic acest lucru este ceva corect.
  • Ar trebui să citim mai puțin bârfele de pe Telegram și pe cei care spun bârfe. Mie îmi plac discuțiile serioase, asta înseamnă că noi trebuie să facem analize bune și să devenim mai buni”, a adăugat Gavrilița, conform deschide.md.