Toleranta zero fata de romani care comit infractiuni in Italia si crearea de patrule mixte formate din politisti romani si italieni - aceasta este reteta propusa de comisarul european Franco Frattini, aflat in campanie electorala in Italia, pentru a combate infractionalitatea provocata de straini, informeaza cotidianul Il Tempo.

"Este nevoie de sinergia fortelor de ordine italiene si romane care sa actioneze pe intreg teritoriul italian pentru a-i identifica si lovi pe cei care comit infractiuni. Printre romani sunt si foarte multe persoane cinstite, care respecta legea si muncesc pentru familiile noastre sau in firme italiene. Acestia sunt bineveniti, dar fata de cei care vin in Italia ca sa comita infractiuni trebuie sa existe toleranta zero, la fel ca in tara lor. Aici la noi exista mai multa toleranta fata de infractori decat in Romania", a spus Frattini.

Declaratia despre infractorii romani a fost facuta in contextul unei conferinte de presa in care Frattini a subliniat importanta luptei impotriva criminalitatii si terorismului.

Comisarul european pentru justitie si afaceri interne se afla inte-un concediu fara plata de o luna, pentru a participa, alaturi de Silvio Berlusconi, la camapania electorala din Italia. Presa italiana sustine ca - in cazul in care Berlusconi castiga alegerile si formeaza guvernul - Frattini va deveni ministru de interne.