Un ofițer al Poliției din Londra a recunoscut zeci de violuri și infracțiuni sexuale, comise pe parcursul a două decenii, scrie BBC.

Autoritățile britanice vorbind cu presa în fața tribunalului Southwark Crown, după ce ofițerul David Carrick, a recunoscut 24 de violuri comise de-a lungul unei perioade de 18 aniFoto: Jonathan Brady / PA Images / Profimedia

David Carrick, în vârstă de 48 de ani, care și-a cunoscut o parte dintre victime prin intermediul siteurilor de întâlniri Tinder și Badoo și s-a folosit de funcția sa pentru a le câștiga încrederea, a pledat vinovat pentru 49 de infracțiuni, în perioada 2000 - 2021. El a lucrat la Comandamentul de Protecție Parlamentară și Diplomatică.

„Fără precedent în Poliție”

Barbara Gray, comisar adjunct, a calificat, luni, faptele ofițerului drept „fără precedent în poliție”.

  • „Ar fi trebuit să-i observăm tiparul de comportament abuziv și, pentru că nu am făcut-o, am ratat ocaziile de a-l îndepărta din poliție. Ne pare foarte rău că a putut continua să-și folosească rolul de ofițer de poliție, prelungind suferința victimelor sale”, a declarat oficialul din poliția londoneză.

Carrick, care a recunoscut 24 de acuzații de viol, a fost suspendat din poliție la momentul arestării sale, în octombrie 2021.

Cele mai multe infracțiuni s-au petrecut în Hertfordshire, acolo unde ofițerul de poliție a locuit.

  • „Carrick a avut un rol în care i s-a încredințat responsabilitatea de a proteja publicul, dar, totuși, timp de peste 17 ani, în viața sa privată, a făcut exact opusul. A agresat sexual și a violat necruțător mai multe femei”, a declarat procurorul Jaswant Narwal, citat de BBC.

Luni, ofițerul de poliție a recunoscut în instanță 43 de acuzații, inclusiv 20 de acuzații de viol. El a recunoscut că a violat nouă femei, pe unele în mai multe ocazii de-a lungul lunilor sau chiar ani de zile, multe dintre victime fiind și rănite.