Fostul ofițer de poliție Mihail Popkov, care ispășește o condamnare pe viață pentru uciderea a 80 de persoane, a declarat pentru Vesti Irkuțk că este pregătit să meargă la război, a informat canalul rusesc TV Rain (Dozhd).

Mihail Popkov a ucis cel putin 80 de oameniFoto: AIST TV / East2West News / Profimedia

Ucigaşul în serie Mihail Popkov, supranumit „Maniacul din Angarsk”, a fost condamnat pentru că a omorât 79 de femei și un alt polițist, iar recent a mărturisit alte două crime, după ce a fost dus dus pentru noi declarații la Irkuțk.

Întrebat de un jurnalist care sunt aspirațiile sale Popkov a răspuns: „Să mă înrolez în armată".

El a adăugat însă că nu îl încântă ideea unui șanț înghețat, așa că ar prefera să meargă în Ucraina după luna februarie: „Probabil că aș accepta fără să mă gândesc de două ori. Doar că după o cameră caldă să fii acum într-un șanț rece, cât poate rezista un om acolo?".

„Maniacul din Angarsk” a adăugat că „s-ar putea să nu i se ofere" să participe la război.

Potrivit lui Popkov, specialitatea sa militară, radioelectronica, este la mare căutare:„Deși acum totul a devenit mai modern... Dar, chiar dacă am fost în închisoare timp de 10 ani, nu ar fi atât de greu să reînvăț ceva rapid".

„Maniacul din Angarsk” a ucis peste 80 de femei

Arestat în 2012, acest fost poliţist în vârstă de 57 de ani a fost condamnat în 2015 la închisoare pe viaţă pentru uciderea a 22 de femei, apoi din nou la aceeaşi pedeapsă în 2018 pentru încă 56 de crime comise între 1992 şi 2007. În 2021 a fost condamnat pentru alte două crime, iar acum a recunoscut încă două.

Mihail Popkov a comis majoritatea crimelor sale în Angarsk, oraş din Siberia cu o populaţie de 230.000 de locuitori.

„Maniacul din Angarsk” îşi invita mai întâi victimele în maşină, pentru a le viola, noaptea, folosindu-şi autovehiculul de poliţie în afara orelor de serviciu.

Criminalul le-a ucis pe aceste femei, care aveau între 16 şi 40 de ani, cu un topor sau cu un ciocan, aşa cum a povestit el însuşi în decembrie 2017 pentru site-ul de ştiri rus Meduza.

Bărbatul spunea despre el că este un om care curăţă oraşul de prostituate. Numai două femei au supravieţuit atacurilor sale.