Ministrul german al Apărării, Christine Lambrecht, care a făcut numeroase gafe în timpul mandatului său, a decis să demisioneze, au anunțat vineri mai multe media germane, potrivit AFP.

Christine LambrechtFoto: Kay Nietfeld / AFP / Profimedia

Potrivit cotidianului Bild, care a fost primul care a relatat știrea, demisia a fost o decizie personală a ministrului, fără a fi impusă de Cancelarie.

Cotidianul Süddeutsche Zeitung a declarat că Christine Lambrecht, în vârstă de 57 de ani, membră a aceluiași Partid Social-Democrat (SPD) ca și cancelarul Olaf Scholz, ar trebui să-și părăsească postul în cursul săptămânii viitoare.

Postul de televiziune NTV adaugă că în prezent se caută un succesor al ministrului în cadrul SPD.

Întrebată de AFP, ea a refuzat să comenteze "zvonurile".

Recent, Christine Lambrecht a fost aspru criticată pentru comentariile controversate despre războiul din Ucraina. Ea a spus că a avut "multe impresii deosebite" de pe urma conflictului. De asemenea, a vorbit despre "multe, multe întâlniri cu oameni interesanți și minunați". "Pentru asta, vă mulțumesc foarte mult", a adăugat ea.

Încă din ianuarie 2022, ea fusese criticată pentru că a anunțat trimiterea a 5.000 de căști de protecție în Ucraina, care în același timp cerea arme grele pentru a se apăra de un eventual conflict cu Rusia.

Potrivit unui sondaj recent realizat de organizația Civey pe un eșantion de 5.000 de persoane, 77% dintre germani sunt în favoarea plecării sale, doar 13% dintre ei dorind să rămână.