Bărbatul care a rănit șase persoane miercuri dimineață la Gare du Nord din Paris, care a fost spitalizat după ce a fost împușcat de polițiștii care încercau să îl imobilizeze, „ar putea” să fie născut în Algeria sau Libia și are în jur de 20 de ani, potrivit procurorului parizian Laure Beccuau, citat de AFP.

Paris Gare du NordFoto: Chris Lofty, Dreamstime.com

„Identificarea precisă a suspectului este în curs de desfășurare, întrucât acesta este înregistrat sub mai multe identități în fișierul automatizat de amprente digitale alimentat de declarațiile sale în timpul procedurilor anterioare la care a fost supus”, a precizat ea într-un comunicat.

„A fost spitalizat și este supus unei intervenții chirurgicale. Acesta nu a putut fi intervievat din cauza stării sale de sănătate. Certificatul care descrie leziunile sale menționează două lovituri toracice și un impact la capătul inferior al brațului drept”, a adăugat ea.

Potrivit unei surse din cadrul poliției, este vorba despre un libian născut în anul 2000, care are obligația de a părăsi teritoriul francez (OQTF).

Întrucât bărbatul este cetățean libian, Franța nu l-a putut expulza în țara sa din cauza instabilității de acolo, a adăugat aceeași sursă.

Autoritățile franceze nu mențin „un canal de schimb pentru identificarea cetățenilor libieni”, a precizat aceasta.

Cu puțin timp înainte de ora 6.45, bărbatul „a început brusc, fără niciun motiv aparent în acest stadiu, să lovească prima victimă cu arma, victimă pe care a lovit-o de aproximativ 20 de ori”, potrivit lui Beccuau, subliniind însă că „succesiunea exactă a evenimentelor nu a fost stabilită în acest moment”.

Dintr-un motiv încă neclarificat, bărbatul s-a năpustit asupra mai multor persoane cu o armă albă şi a reuşit să rănească pe câteva dintre acestea. Poliţiştii au folosit armele din dotare pentru a-l opri pe agresor, care a fost uşor rănit de un glonţ, a adăugat aceeaşi sursă, potrivit AFP

El folosea „un cârlig metalic a cărui parte mai lungă se termina într-un vârf, înconjurat în partea sa principală de o sfoară care permite o mai bună prindere”.

Potrivit procurorului, șase persoane au fost rănite, doi bărbați în vârstă de 36 și 41 de ani, un polițist în vârstă de 46 de ani, încadrat la Poliția de Frontieră (PAF) din Gara de Nord, și trei femei în vârstă de 40, 47 și 53 de ani, aflate în tranzit.

foto: Dreamstime