Catherine Mayer, biograful regelui Charles, consideră că volumul Spare / Rezervă, al prințului Harry, ar putea crea probleme monarhiei britanice, însă implicațiile „absolut catastrofale” ale atacurilor asupra comportamentului familiei regale al ducelui de Sussex sunt ignorate. Aceasta susține că furia față de rasismul, misoginia și bogăția în familia regală pot submina consimțământul public pentru o monarhie, relatează The Guardian.

Printul Harry si Meghan MarkleFoto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

„Este probabil ceva care va marca începutul sfârșitului monarhiei și despre asta ar trebui să discutăm. Este important, având în vedere lipsa de încredere în stat în acest moment și o ascensiune a politicii de dreapta”, a spus Mayer.

Aceasta consideră că acuzațiile de agresiune, rasism și misoginie, aduse de prințul Harry Casei Regale, precum și diferența de clasă susținută de monarhie se vor combina în cele din urmă pentru a produce o scădere a susținerii cetățenilor pentru familia regală, dacă nu sunt abordate problemele.

„Aceasta nu este doar o poveste cu o celebritate. Vorbim despre statutul unei instituții semnificative a statului, cu puteri semnificative și finanțare semnificativă a contribuabililor, așa că fie că ești pro, fie anti-monarhie, merită să fie luată în considerare cu seriozitate”, a spus ea.

Reacția biografului vine după ce în Spania, cartea lui Harry a fost pusă în vânzare din greșeală joi, pentru câteva ore, deși urma să fie publicată pe 10 ianuarie.

Prințul Harry a fost acuzat vineri că vrea să distrugă familia regală britanică, după dezvăluirile șocante din memoriile sale, care par să pună capăt oricărei reconcilieri în cadrul familiei Windsor.

"Nimeni nu este cruțat în misiunea brutală a lui Harry de a distruge familia", titrează tabloidul The Daily Mirror.

The Sun îl acuză pe prințul exilat în California că "și-a aruncat propria familie sub autobuz pentru milioane de dolari". Daily Mail îl critică pe Harry pentru că a ales să "arunce cât mai multă otravă".