19 persoane şi-au pierdut viaţa şi 20 au fost rănite duminică într-un accident de circulaţie în provincia Jiangxi, în estul Chinei, după ce un camion a intrat într-un cortegiul funerar, a informat presa de stat, relatează AFP.

Carambol în Zhengzhou, ChinaFoto: STR / AFP / Profimedia

”Accidentul a făcut 17 morţi, 22 de persoane au fost rănite, răniţii au fost transportaţi la spital”, potrivit canalului de televiziune CCTV, citând autorităţile locale, care a adăugat că, deja, ”cauza accidentului face obiectul unei anchete amănunţite”. Ulterior, bilanțul a fost schimbat, după ce doi răniți și-au pierdut viața.

”Accidentul de circulaţie major” a avut loc cu puţin înainte de orele 01.00 (sâmbătă, 17.00 GMT) în districtul Nanchang, a indicat postul de televiziune.

Oamenii mergeau pe marginea drumului înainte de a ajunge la crematoriu duminică dimineața, a declarat o localnică pentru publicația locală Jimu News.

Cei mai mulți dintre morți și răniți erau participanți la funeralii, potrivit ziarului.

Un bărbat a declarat pentru Jimu News că a participat la înmormântare împreună cu soția sa, care a murit în accident.

El a povestit cum camionul a lovit brusc partea din spate a cortegiului funerar și apoi a trecut prin mulțime înainte de a ajunge la mașina mortuară.

La aproximativ o oră după anunţul ştirii, poliţia rutieră din districtul Nanchang a dat recomandări şoferilor, avertizând că regiunea se confruntă cu o ”ceaţă deasă”. ”Vizibilitatea la volan este proastă. Este o vizibilitate slabă, ceea ce poate provoca cu uşurinţă accidente de circulaţie”, potrivit poliţiei.

”Vă rugăm să fiţi atenţi la farurile de ceaţă (...) încetiniţi, conduceţi cu atenţie, păstraţi o distanţă de securitate în raport cu maşina din faţă, evitaţi pietonii, nu schimbaţi benzile de circulaţie şi nu faceţi depăşiri”, a adăugat poliţia.

Accidentele rutiere sunt frecvente în China din cauza lipsei unor controale stricte de siguranţă.

Luna trecută, o persoană a murit într-un carambol pe o autostradă din centrul Chinei, implicând sute de vehicule şi cauzat de vizibilitatea scăzută din cauza ceţii.

În septembrie, 27 de pasageri şi-au pierdut viaţa după ce un autobuz care îi transporta către unităţile de carantină din provincia Guizhou (sud-vest) s-a răsturnat pe o autostradă. (Sursă Agerpres)