Considerat de mulți Regele fotbalului mondial, Edson Arantes do Nascimento, "Pele", a murit pe 29 decembrie 2022 și a fost înmormântat pe 3 ianuarie. În 2021 i-a fost descoperit un cancer la colon, iar după operație a fost internat în mai multe rânduri. Ultima vizită la spital a fost în decembrie 2022, și a rămas internat inclusiv pe perioada meciurilor de la Cupa Mondială Qatar 2022.

Sicriul lui Pele pe drumul spre cimitirFoto: DESI / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Au fost decretate trei zile de doliu național pentru cel pe care Brazilia l-a declarat "bun național" când abia împlinise 21 de ani. Prin dreptul sicriului său, depus pentru 24 de ore pe stadionul lui Santos, au trecut 240.000 de oameni.

Pele a fost depus la etajul 9 al cimitirului vertical din apropierea clubului pentru care a obținut cele mai importante performanțe sportive, inclusiv cele trei titluri mondiale.

Etajul a fost ales de Pele în urmă cu 19 ani în memoria tatălui său, care a purtat numărul 9 ca fotbalist profesionist. Este cel mai mare cimitir de acest fel din lume, are 14 etaje, cafenea, cascadă și muzeu de mașini.

Citește mai mult pe Digisport.ro